LF1 Noordzeeroute en LF10 Waddenzeeroute

Je favoriete fietsroutes
Plaats reactie
Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
PatRecumbent
Kopman
Berichten: 521
Lid geworden op: zo 10 mei 2009, 10:06
Postcode: 3010
Fiets: Go-One Evolution
Locatie: Kessel-Lo (Leuven)
Contacteer:

LF1 Noordzeeroute en LF10 Waddenzeeroute

#1 Bericht door PatRecumbent »

De voorbije week heb ik de Nederlandse kust afgefietst vanaf Breskens tot aan Nieuweschans. Hierbij heb ik de LF1 Noordzeeroute gevolgd vanaf Breskens en aansluitend vanaf Den helder de volledige LF10 Waddenzeeroute.

De LF1 verloopt grotendeels door duinen met pittige, korte klimmetjes en weinig rechte stukken. Een paar keer moet je door een stad, bv. Schevingen en Zandvoort, en krijg je redelijk wat geslalom door allerlei wijken. Je moet ook door een gedeelte van de Rotterdamse haven. De bewegwijzering is heel goed. Langs het parcours zijn er nier veel mogelijkheden om drank of voedsel te kopen en ook voor logies (campings, B&B of hotel) moet je soms afwijken van de route.

De LF10 leidt je van Den Helder via de Afsluitdijk naar de provincies Friesland en tenslotte Groningen. De route verloopt hoofdzakelijk door polders en kleine dorpen. De LF10 is minder toeristisch. Mogelijkheden om te overnachten zijn minder dikgezaaid dan op de LF1. In de provincie Groningen is de bewegwijzering minder goed omdat er teveel gezocht is om één paaltje te gebruiken voor beide richtingen. Hier is de route ook op GPS hebben een must. Let wel op, niet alle beschikbare tracks komen overeen met de laatste stand van zaken.

Verder hou je best rekening met het vele klimwerk in de duinen (zelf een dag gehad met ong. 500 m in totaal geklommen) en de wind die door het kronkelende parcours nooit volledig in je voordeel is. Beide routes zijn heel aangename fietsroutes bij goed weer.
Go-One Evolution, HP Velotechnik StreetMachine Gte en tandem van Tim Biesemans.

Gebruikersavatar
CapoJan
General Manager
Berichten: 2568
Lid geworden op: vr 12 feb 2010, 12:53
Postcode: 9050
Fiets: Flevobike E-Orca + Thorax eTangens
Locatie: Gent (Gentbrugge)
Velomobiel: Flevobike E-Orca 201
Contacteer:

Re: LF1 Noordzeeroute en LF10 Waddenzeeroute

#2 Bericht door CapoJan »

Het enige waar je echt rekening mee moet houden, is dat de LF1 in het weekend bij mooi weer erg druk kan worden. Dan schiet het niet op. En rond Scheveningen liggen er enkele fietsdrempels die nog erger zijn dan wat we in Vlaanderen kennen. Die kunnen voor velomobielen een serieuze hindernis zijn. Maar het is wel erg mooi fietsen, voor het grootste deel.
Flevobike E-Orca - Thorax eTangens - Nazca ePaseo
http://metdefietsonderweg.blogspot.com

Plaats reactie