Gentse Buitenband 2017

Demonstraties, niet-HPV-Toertochten, enz...
Plaats reactie
Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
eeuwige reiziger
General Manager
Berichten: 5089
Lid geworden op: ma 13 sep 2004, 23:06
Postcode: 8755
Fiets: Mango Plus
Locatie: Ruiselede
Contacteer:

Gentse Buitenband 2017

#1 Bericht door eeuwige reiziger » do 20 jul 2017, 20:40

Op de agenda stond er vandaag een ritje naar Gent. In de buurt van Vinderhoute zag ik langs het jaagpad enkele bordjes voor de komende Gentse Buitenband. Dit jaar gaat die door op 23 juni. Heel kort bij dus. Wel verbazend genoeg nog geen aankondiging op het forum.

Zijn de Gentse Liggers - euh, vlaag van nostalgie - WOL'ers, wat uitgekeken op de Gentse Buitenband?

Dit jaar werd de GB vernieuwd. Misschien toch te overwegen?
De vernieuwde Gentse Buitenband (80 km) loopt in een lus rond Gent, door het laatste landelijk groen, over een afstand van 80 kilometer. Vanuit 4 startplaatsen rond Gent, namelijk in Drongen, Desteldonk, Wondelgem en Zwijnaarde, kun je de lus starten.

Voor deze 26e editie hebben we de traditionele Gentse Buitenband eens intens geëvalueerd. Door de evolutie in de tijd zijn heel wat mooie plaatsen van toen reeds volgebouwd. Af en toe laten nieuwe fietsmogelijkheden toe dat we de route mooier konden maken. Daarom elimineerden we heel wat van de vorige versie en kozen voor nieuwe ‘mooiste groene plaatsen rondom Gent’. De tocht is een beetje langer geworden, maar kiest bewust voor huidige mooie plekjes.

Je ontmoet werkelijk het mooiste landschap in de rand rond Gent en de nieuwe tocht biedt meer dan ooit een unieke kans om kennis te maken met enkele ‘nieuwe’ landschappen. Het zonnepanelenpark in Rieme, de windmolens in de Kanaalzone, de Ghelamco-site, het Parkbos en de nieuwe fietsmogelijkheden rond Doornzele bieden zeker heel wat nieuwe inkijken op de Gentse rand.

Vanuit de startplaats Drongen op landgoed De Campagne fietsen we door Vinderhoute naar Mariakerke tot in het hart van Wondelgem, waar de tweede startplaats is op de Lootenshoeve aan de Dries. Daar trekken we naar de andere kant van het kanaal Gent-Terneuzen langs de fietswegen in de industriegebieden van Wondelgem en Evergem. Via het veerpont van Doornzele bereiken we de overzijde om via de Moervaart rond het industriepark van de Skaldenstraat in de startplaats van Desteldonk te arriveren. Vandaar gaat het via Oostakker en passeren er enkele kastelen in Destelbergen. Zo bereiken we de Schelde. We volgen de Scheldedijk en rijden nadien rond de stationssite van Merelbeke. Uiteindelijk komen we zo aan de Ghelamco-site om via enkele nieuwe en vernieuwde fietspaden de startplaats van Zwijnaarde te bereiken.

Vanuit Zwijnaarde doorkruisen we het Parkbos van Zwijnaarde-De Pinte. De route loopt verder over Sint-Denijs-Westrem naar Drongendorp. Via de Luchterenkerkweg bereiken we opnieuw de startplaats in Drongen.
https://www.buitenband.be/routes-2017/
Dagdromend - mijmer ik weg - in de wereld - van het ongrijpbare - is niet alles - binnen handbereik - ben ik op een - eeuwig voortdurende reis
Stormend door het leven met (Versatile009), (Alligt Alleweder042) & (Thorax Tangens)

Plaats reactie