Pagina 1 van 2

Bagage in Strada

Geplaatst: zo 04 dec 2016, 21:47
door Donkeychote
Ik gebruik mijn strada nu bijna 2 jaar voor woon werk verkeer, maar ik ben nog niet helemaal tevreden met het meenemen van bagage. Ik heb geen probleem alles mee te nemen, maar heb nog geen goede manier van inladen gevonden.
Momenteel gebruik ik een rugzak waar ik alles behalve schoenen insteek, maar deze past maar nauwelijks tussen achterwiel en zijkant. Deze achter de zetel plaatsen lukt niet. Ik leg niet graag mijn goede kledij voor het werk los erin, dus ik vroeg me af wat anderen gebruiken hiervoor. De velomobieltassen voor net achter de voorwielkasten zijn wel goed, maar niet groot genoeg voor kledij/handdoek etc.

Re: Bagage in Strada

Geplaatst: zo 04 dec 2016, 22:08
door eeuwige reiziger
Donkeychote schreef:Ik gebruik mijn strada nu bijna 2 jaar voor woon werk verkeer, maar ik ben nog niet helemaal tevreden met het meenemen van bagage. Ik heb geen probleem alles mee te nemen, maar heb nog geen goede manier van inladen gevonden.
Momenteel gebruik ik een rugzak waar ik alles behalve schoenen insteek, maar deze past maar nauwelijks tussen achterwiel en zijkant. Deze achter de zetel plaatsen lukt niet. Ik leg niet graag mijn goede kledij voor het werk los erin, dus ik vroeg me af wat anderen gebruiken hiervoor. De velomobieltassen voor net achter de voorwielkasten zijn wel goed, maar niet groot genoeg voor kledij/handdoek etc.
Door het grote achterwiel gaat er bij de Strada wel een grote hap uit de bergruimte achteraan. Er zijn ongetwijfeld voordelen aan een 26"-wiel, maar er is ook een keerzijde aan de medaille. Dit even terzijde. Uiteindelijk valt er toch niets aan te veranderen.

Indertijd ben ik ook begonnen met een rugzak. Of beter gezegd: met allerlei rugzakken van uiteenlopende groottes en diktes. Bij de Versatile was er achteraan flink wat plaats. Echt problematisch was het nooit, maar uiteindelijk ben ik heel rudimentair geëindigd. Met een dubbele plastic zak. Of twee dubbele zakken. 't Ziet er misschien wat clochardachtig uit, maar het werkt. Clochard de luxe. :wink:

Verse kleding neem ik aan het begin van de week mee en op vrijdag gaat weer naar huis, naar moeder de vrouw. Schoenen blijven bijna steeds ter plaatse. Ook na wisseling van velomobiel blijf ik hetzelfde doen. Plastic heeft als bijkomend voordeel dat het ervoor zorgt dat kleding geen zweet of ander vocht kan opnemen.

Re: Bagage in Strada

Geplaatst: zo 04 dec 2016, 22:08
door Wouter D
ik heb geen ervaring met woonwerkverkeer, maar kan me er wel wat bij inbeelden, moest je nu eens je kledij verdelen in 2 laptoptassen of gelijksoortig medel, dan kan je aan beide zijden 1 tas naast je achterwiel zetten. Je schoenen kan je kwijt onder je stoel.

of wat ook nog kan en standaard bij velomobiel.nl aangeboden wordt is bagagevakken voor de wielkasten.
Afbeelding

Daar kan je dan ook wel een ander kwijt

Re: Bagage in Strada

Geplaatst: zo 04 dec 2016, 23:11
door trikelover
In de Milan kan ik gewoon mijn rugzak met eten kwijt achter de zit links aan de andere kant leg ik in het begin van de week mijn kledij in een herbruikbare zak.
Mijn schoenen kan ik op het werk laten dus hoef ik niet mee te nemen. Als ik die wel mee meen dan kot er ene link en recht van de stoel te staan.

Re: Bagage in Strada

Geplaatst: ma 05 dec 2016, 9:19
door bicky
Zelf leg ik ook nooit kledij los in mijn mango+
Ik gebruik verschillende tassen.
- bananentassen zijn de grootste. lang en dik.
- Lange zwarte tas. ongeveer 15cm diameter maar wel 1m lang
- boodschaptasjes van bell & bo. Hebben zo een stuk of 7 tasjes liggen van kleerwinkel. ze niet zo groot en net breed genoeg voor naast het achterwiel.

Re: Bagage in Strada

Geplaatst: ma 05 dec 2016, 13:18
door Lex
Voor kledij ed heb ik een paar bagagezakken. Deze zorgen ervoor dat alles droog aankomt, je hebt ze in verschillende maten en je ziet er niet uit als een clochard. :mrgreen:
Schoenen gaan los mee op de bodem.

Re: Bagage in Strada

Geplaatst: ma 05 dec 2016, 15:29
door De ligfietser
In mijn Mango+ (die iets ruimer is dan de Mango) gebruik ik aan de rechterzijde een "messenger bag" en aan de linker zijde een "zwemzakje"
(De rechterkant is iets ruimer gezien de aandrijving tussen achterwiel en tussenas aan de linkerzijde zit, evenals mijn e-ondersteuningsbatterij)
Schoenen blijven ook op het werk.

Re: Bagage in Strada

Geplaatst: ma 05 dec 2016, 23:23
door luki
spruitje schreef:of wat ook nog kan en standaard bij velomobiel.nl aangeboden wordt is bagagevakken voor de wielkasten. Daar kan je dan ook wel een ander kwijt

Ik heb twee van die vakken laten plaatsen, op mijn Quest. Er kan heelwat bagage in, zeer geschikt voor reservespullen: biba, buba, kledij, reparatiemateriaal, ....

Ook de achterkant van de stoel kan benut worden als opslag, door een net te spannen.

En tenslotte: de smurf ! Je kan een buis inbouwen in de holle ruimte en die gebruiken als opslagruimte

Re: Bagage in Strada

Geplaatst: di 06 dec 2016, 0:00
door crash-quest-dummy
Gewoon een kastje vragen op het werk waar je schoenen voor op 't werk kunnen blijven slapen ?

Re: Bagage in Strada

Geplaatst: di 06 dec 2016, 9:04
door Wouter D
Welk werk doe je eigenlijk?

Re: Bagage in Strada

Geplaatst: di 06 dec 2016, 21:29
door Donkeychote
Bedankt voor alle reacties. Ik ga morgen eerst al eens proberen met een boodschappentas. Op het eerste zicht moet deze redelijk goed naast het achterwiel passen. Schoenen op het werk laten zou wel gaan, maar aangezien ik buiten mijn fietsschoenen eigenlijk maar 1 paar heb, moet ik dan nog wel schoenen hebben voor 's avonds.
De bagagevakken zien er ook wel interessant uit, vooral voor reserve banden enz.

Ik ben IT'er bij de vlaamse hydrografie, een deel van de vlaamse overheid die kaarten maakt van de schelde en de zeebodem.

Re: Bagage in Strada

Geplaatst: di 06 dec 2016, 23:07
door Wouter D
koop dan in tijdens de solden een werk-paar dat je op je werk kan laten staan.

kan je niet fietsen met wandel-fietsschoenen, dan kan je je fietsschoenen ook op je werk dragen. In de zomer kunnen dat dan wandel-fietssandalen zijn :-)

Ik vind het wel knap dat je met 1 paar schoenen door het leven gaat. Als je schoenen doorweekt zijn door een flinke regenbui, en je krijgt ze niet tijdig droog, ga je dan met je natte schoenen of op je kousevoeten werken?

Re: Bagage in Strada

Geplaatst: wo 07 dec 2016, 20:58
door Wim -de roetsende
spruitje schreef:Ik vind het wel knap dat je met 1 paar schoenen door het leven gaat. Als je schoenen doorweekt zijn door een flinke regenbui, en je krijgt ze niet tijdig droog, ga je dan met je natte schoenen of op je kousevoeten werken?
Ik heb al 4 paar fietsschoenen.

Re: Bagage in Strada

Geplaatst: wo 07 dec 2016, 21:05
door Wouter D
Ik heb ook maar één paar fietsschoenen, 2 paar fietssandalen waar ik niet meer kan meefietsen daardat gewone spd die voetenpijn (ander onderwerp) versterkt, kan ik gerust een paar van verkopen :-)
Van gewone schoenen vernieuw ik wel eens, maar gooi ik niet makkelijk weg, meestal heb ik altijd wel een oud paar die ik in de tuin verslijt, een oud paar als reserve, een paar voor te feest en een paar om naar het werk te gaan, en nog een paar gewone sportschoenen. Op het werk dient mijn werkgever me van schoeisel te voorzien. Net als de werkkledij. In sommige sectoren zijn de werkgevers in België verplicht hun personeel van propere werkkledij te voorzien.

Re: Bagage in Strada

Geplaatst: wo 07 dec 2016, 21:07
door fcapri
gewoon een schone set glanzende bureau schonen voor het werk, en je huidige schoenen voor thuis.
schoenen gaan minder snel slijten en hoef je ook minder snel je 'ene' paar te vervangen.
ik zou er niet eens aan denken om elke dag mijn schoenen mee te moeten nemen