Pagina 1 van 1

veerpunten vooraan

Geplaatst: di 23 mei 2006, 9:42
door tom peeters
Ik begin mij ernstig zorgen te maken over de veerpunten vooraan in mijn Leiba.

Die veerpunten werken niet meer. Diverse smeerbeurten helpen niet. Dit heeft niet alleen tot gevolg dat ik de bodem in alle hardheid voel, maar vooral dat de schokken vooraan niet goed meer worden opgevangen. Ik merk nu reeds dat de bovenste schroeven naar boven komen en vrees dat ik er op gegeven moment gewoon doorzak.

Ik weet niet goed wat ik daarmee aan moet. Hebben de techneuten onder ons goede raad ?

Geplaatst: di 23 mei 2006, 19:11
door Wouter D
volgens mij moet je die veerpoten uiteen halen en de veren zelf vervangen, oftewel een goed schoonmaken, mogelijk is het vet hard geworden en heb je daardoor geen vering meer , maar ik denk eerder dat je veren gewoon kapot zijn. dus moet je die vervangen voor je verder rijd,

Geplaatst: di 23 mei 2006, 20:13
door rik
Misschien een domme vraag, maar heb je geen garantie op je Leiba? Zo lang heb je hem toch nog niet dacht ik?

Geplaatst: ma 29 mei 2006, 14:27
door tom peeters
Zaterdag een kleinde demontage doorgevoerd bij Wost (bedankt voor de hulp Wost, ik heb weer veel bijgeleerd). De veerpoot zelf werd vlot losgemaakt, maar de het uit elkaar halen van de veerpoot lukte niet. Ik neem terug contact op met de fabrikant. Inderdaad is er nog garantie, maar met een buitenlandse leverancier probeer je toch eerst nog zelf eventuele problemen op te lossen.

Geplaatst: ma 29 mei 2006, 20:17
door mario
tof he die veerpoten.
Die van mij hebben ook hunnen besten tijd gehad.Zit met een gebroken veer. Wat eigenlijk vlug is na 8300 km volgens de hollanders.
Maar wij rijden niet op die biljart zoals zij kennen.
Ge kunt wel alle inwendige onderdelen bestellen.
Tussen haakjes,om de veerpoten uit elkaar te halen moet je de 2vijsjes lossen en met een breekmes (of een zaagblad) die bijgeslepen isde bus oplichten van de veerpoot.Wanneer ze van de veerpoot los is moet je met een ander voorwerp de bus verder oplichten.Wanneer de bus eruit is kan je alle andere onderdelen er uit krijgen.

Geplaatst: ma 29 mei 2006, 20:43
door wost
Heb geprobeerd om net zoals bij de cab-bike/velomobiel.nl veerpoten de veerpoten uit elkaar te trekken. Maar dat lukte dus niet de bus is blijkbaar veel passender gemaakt dan die van mijne cab. Denk trouwens niet dat we ze er konden uitlichten. Maar Tom als je het ziet zitten kunnen we nog een poging wagen he.

Geplaatst: vr 04 aug 2006, 10:40
door tom peeters
De Leiba toert weer. Het heeft enige tijd geduurd, maar met dat (te) warme weer was er ook geen haast bij.
De veerpunten bovenaan zijn wat uitgeveild, zodat er nu wel beweging in zit. Met dank aan Wost voor de remontage.

Geplaatst: za 05 aug 2006, 8:33
door quattrovelootje
tom peeters schreef:Met dank aan Wost voor de remontage.
Idd ongelooflijk wat die kerel allemaal kan. Ik heb hem bezig gezien tijdens de Ecotrip .... héél handig om zo'n "handige harry" in de groep te hebben om allerlei mankementen te verhelpen !
En dan kan hij nog lekker koken ook !

Tihamér -zelf 2 linkerhanden :oops: