Bart - WAW430

Meer informatie en foto's van onze leden
Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
Bart86
Neo Prof
Berichten: 150
Lid geworden op: do 07 mar 2019, 9:44
Postcode: 3560
Velomobiel: WAW430
Contacteer:

Re: Bart - WAW430

#46 Bericht door Bart86 » vr 03 jul 2020, 19:53

Volgende week gaat de WAW430 naar Gent voor een groot onderhoud.
Zijn er mensen regio Vlaams-Brabant/Limburg/Kempen die iets nodig hebben uit Gent?

Gebruikersavatar
Bart86
Neo Prof
Berichten: 150
Lid geworden op: do 07 mar 2019, 9:44
Postcode: 3560
Velomobiel: WAW430
Contacteer:

Re: Bart - WAW430

#47 Bericht door Bart86 » ma 19 apr 2021, 7:11

De (verlengde) Paaspauze is geëindigd zoals hij begon... in mineur.
Na het overlijden van mijn schoonvader op 28 maart, heb ik gisteren de 'vakantie' afgesloten met een ongeval.

Mijn vrij weekend besteed aan het grondig poetsen zodat ik donderdag mijn WAW naar Gent kon doen voor het groot onderhoud.
Eens klaar nog even een kort ritje (+/- 4 km) om nog eens te luisteren of ik vreemde geluiden hoor of andere dingen opmerk die ik nagekeken moeten worden.
De laatste 100 meter voor ik thuis ben word ik van de baan gekegeld en eindig ik +/- 5 meter verder in de grasberm.

Het ongeval gebeurde op een T-kruising (voorrang van recht). Ik moet links mijn straat indraaien, en zet mijn richtingsaanwijzer aan af te slaan. Omdat er een auto staat te wachten aan het kruispunt (in de straat waar ik moet inrijden) neem ik mijn bocht goed breed. Zonder dat ik ook maar iets opmerk, word ik bij het afslaan aangereden door een motorfiets die mij dacht voorbij te steken (op een kruispunt met onaangepaste snelheid). De motorfiets raakt mij achteraan op de ophanging van mijn achterwiel waardoor ik flink rondgeslingerd word en zoals gezegd in de grasberm eindig op mijn zij.

De verwondingen lijken na een nachtje slapen goed mee te vallen, de verwachtte stijfheid valt goed mee. Mijn rug, schouders en nek zijn wat stram. Bulten en schrammen op de armen en benen... Vandaag toch maar een dokter raadplegen voor de zekerheid.

De schade aan de WAW430... Op een afstand zie je vooral een gat op de plaats van de impact, schuursporen/barsten langs alle kanten, gebogen antenne (met de cateye die spoorloos is), een afgebroken spiegel en een gebogen achterwiel. Wanneer ik in de WAW kijk zie ik op verschillende plaatsen dat carbon chassis op meerdere plaatsen gebarsten is. Ik vermoed dat dit mogelijk de laatste rit van WAW430 was.

De aanrijdende partij, die gelukkig niet is gevallen, erkende onmiddellijk zijn fout (kon ook moeilijk anders). Het aanrijdingsformulier werd netjes ingevuld met de vermelding dat ik indien nodig een proces-verbaal zal laten opstellen.

Wanneer ik tijd/zin heb post ik foto's, deze zijn te 'zwaar' en het duurt me nu even te lang op ze er toch op te krijgen (zal een korte post doen op FB). Heb nu andere kopzorgen en hoop op een goede/vlotte afhandeling door de verzekering.

fcapri
chauffeur
Berichten: 1197
Lid geworden op: vr 01 jul 2016, 22:40
Postcode: 8790
Fiets: FAW27
Locatie: waregem
Contacteer:

Re: Bart - WAW430

#48 Bericht door fcapri » ma 19 apr 2021, 7:35

ALTIJD naar de dokter gaan en voel overal eens of je iets voelt dat niet zo lekker gaat. een knie, een enkel, een pols, nek... alles eens goed ronddraaien alsof je een opwarming doet voor te sporten.
de dokter zal een papiertje maken en de verwondingen daar op zetten, en eventueel dat er later nog verwondingen kunnen opduiken. je hebt dan een medisch spoor van het ongeluk ook waar je in de toekomst naar kan verwijzen

tijdens woon-werk (nu niet het geval): bij enkel blikschade draai je zelf op voor alle formaliteiten, bij de minste verwonding moet het werk alles regelen.
dus als je klaagt dat je pols wat zeer doet bij ronddraaien, en een wek later zeg je dat het niks meer is, heeft dat geen gevolgen, maar moet je werk wel alles afhandelen. ook dokterskosten worden dan terugbetaald

de fotos op FB zien er zo erg niet uit, de achterkant kan je vervangen, en carbon kan ook gewoon hersteld worden hoor. probeer er bij de verzekering het maximum uit te halen, komt met veel documentatie af, want ze kennen die dingen niet.
ik had een heleboel fotos van mijn ligfiets,de aangeboden 2dehandjes (voor waardevastheid aan te tonen), kostprijs van een nieuwe, de duidelijke structurele schade aan de uwe en de gevolgen voor de veiligheid... beetje geluk krijg je hem volledig vergoed.
als je het wrak wil verkopen, die geraak je altijd kwijt hoor, betalen ze nog veel voor.
deze carbon quest rijd ook weer hoor
http://www.fordcapri.be/fcapri/quest/
(laatste fotos zijn van het ongeval), ik heb hem niet meer afgewerkt, enkel samen gestoken. wiel en veerpoot lag er volledig uit

Plaats reactie