Daar zou ik maar voorzichtig mee zijn. Vooral het zoete gedeelte en de niet volwaardige granen zijn zeer leverbelastend.bicky schreef: Terug naar de koolhydraten
Pasta, Brood met zoet beleg, gekookte aardappelen, magere aardappelpuree, pannenkoeken en rijstgerechten zijn koolhydraatrijk en vetarm.
En zoals je zeker wel weet wordt de omzetting vet/energie (na de verbranding van de aanwezige koolhydraten) hoofdzakelijk in de lever geregeld.
Om het nogal cru te stellen : duursporters blijven best af van voeding die leverbelastend is zoals alcohol, suikers, rood vlees, varkensvlees, melkproducten, geraffineerde producten enz...
In de triatlonwereld (en andere duursporten) zijn er nogal wat vegetariërs of ze eten wel vis en/of gevogelte...enz..
Voldoende verse groenten en fruit (liefst seizoensgebonden) zorgen voor de nodige antioxydanten.
Trappen lopen is trouwens een discipline apart. In mijn marathonperiode was dit een deel van de training.
Sinds ik bij Aquafin werk hoort het gewoon bij het werk. Gemiddeld zo' n 450 treden per dag. Bij problemen op 'hoger' niveau loopt dit algauw op tot + 1000/dag.
Eerste weken waren ontzettend vermoeiend. Nu al fluitend naar boven.