lidmaatschap

Beste ligfietser,

Als sportvereniging sluiten we jaarlijks een verzekering af bij Sportievak.
Zo ben je tijdens de tochten georganiseerd door (ligfietsers.be) WOL, LIA en LiLi, verzekerd voor lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid.
Meer info over de verzekering vind je op http://www.sportievak.be/clubinfomap

Het lidmaadschap kost €10 per jaar. Hiervan gaat het grootste gedeelte naar de verzekering.
De rest gaat naar uw streekafdeling: LIA (Antwerpen), LILI (Limburg) of WOL (West- en Oostvlaanderen)
Woon je niet in één van deze provincies, dan mag je zelf kiezen bij wie je wenst in te schrijven.
VWB-leden hebben recht op 4 euro korting op het lidgeld. zij moeten ook hun lidnr invullen op het formulier .
Zij moeten echter ook het bewijs van hun lidmaatschap inscannen en doormailen naar hun lokale contactpersoon of via info@ligfietsers.be.

Je kan één keer meerijden voor je lid wordt. Geef wél je gegevens door aan de verantwoordelijke van de rit of vul dit formulier in.
Vanaf de tweede rit is inschrijven verplicht. Je lidgeld kan je ook contant betalen aan de tocht-organisator.
Die bezorgt het dan samen met je gegevens aan de club.

Hoe word je lid?

1. Vul het formulier in

2. Nadat je het formulier ingevuld en verzonden hebt krijg je een mail van je streekverantwoordelijke met de juiste betaalgegevens.

3. Met je overschrijving bekrachtig je je lidmaatschap. Je lidkaart wordt je via email toegestuurd.

Met vragen kan je terecht bij info@ligfietsers.be.


TER INFO

- Lidgeld kost 10 euro per jaar

- Enkel de tochten/evenementen van Ligfietsers.be (WOL en LILI en LIA) zijn sportievak verzekerd, andere tochten die niet onder deze organisatie vallen, zijn dat niet.

- Liggende Sportievak-leden zijn verzekerd tijdens toertochten van Ligfietsers.be en tijdens hun eigen individuele tochtjes, zij worden NIET verzekerd door sportievak op tochten/ritten die onder een andere organisatie worden gereden (bvb HPV. of in groep niet onder Ligfietsers.be)

- Wat moet je doen om verzekerd te zijn tijdens tochten van Ligfietsers.be.
*lees het eerste bericht van deze topic
*contacteer info@ligfietsers.be
*kom meerijden op een tocht van Ligfietsers.be, de begeleider van de tocht of iemand van het bestuur kan dan je registratie vastleggen: Naam, Voornaam, adres, tel, email, geb.datum en plaats. En het lidgeld in ontvangst nemen en overschrijven naar de betreffende streekrekening.
*Leden van de VWB zijn automatisch verzekerd tijdens tochten van Ligfietsers.be, dienen wel lid te zijn, ze hebben echter recht op een korting van 4 euro.

- Iemand die een tocht organiseerd onder Ligfietsers.be, doet het volgende:
post je tocht op het forum onder 'toertochten' of de 'tochten'-rubriek van je streek. indien je geen bericht ontvangen van een verantwoordelijke, stuur dan zelf even een berichtje naar het bestuur (info@ligfietsers.be) dan kunnen wij de formaliteiten doorsturen om in orde te zijn met de verzekering.

Verzekeringstechnisch wordt er verwacht dat we de dag van de tocht ('s avonds) of uiterlijk de dag nadien, de deelnemers*, nieuwe leden* en "kennis-makingsrijders*" worden doorgegeven, hier rekenen we op de organisator van de tocht om dit op tijd door te geven.


- Ter aanvulling: afhankelijk bij welk ziekenfonds je bent aangesloten kan je een deel dan wel volledig je lidgeld terugtrekken. Dit mag je zeker navragen bij het fonds waar je bent aangesloten. Bij je inschrijving in dec van voorgaand jaar voor jet aankomende kalenderjaar, kan je ook vermelden dat je een formulier wenst voor het door u vermelde ziekenfonds, indien wij betreffende forumulieren hebben, mailen wij dat door vanaf het ogenblik dat de inschrijving volledig is.
Dit is afhankelijk bij welk ziekenfonds je bent aangesloten. Zeker navragen.

***
deelnemer: iemand die in het bezit is van een sportievaklidkaart en dus verzekerd is
nieuw lid: iemand die net zijn bijdrage betaald heeft en nog wacht op zijn lidkaart
kennismakingslid: iemand die voor de eerste keer meerijdt... mag meerijden met de tocht zonder al de 10 euro lidgeld te moeten betalen, op deze tocht wordt hij verzekerd door sportievak. de tweede tocht die hij meerijdt, moet hij wel eerst het lidgeld betalen.

tot zover de uitleg,

er zijn aan de lidkaart enkele voordelen gekoppeld


:arrow: je kan je tien euro lidgeld van sportvereniging in veel gevallen terugkrijgen van uw ziekenfonds
:idea: MITS gevraagd VOOR je lidkaart verstuurd wordt (anders lopen de kosten voor Ligfietsers.be te hoog op).
:arrow: je krijgt 5% korting op aankoop van fietsen en 10% korting voor alle andere aankopen bij http://www.2wielen.be op vertoon van je lidkaart.
:arrow: je krijgt 15% korting op je bestellingen bij http://www.myricreaties.be
:arrow: Je krijgt 10% korting op het onderhoud van je fiets bij http://www.fietser.be op vertoon van je lidkaart.
:arrow: en niet te vergeten de aanvullende lichamelijke verzekering tijdens je eigen trainingstochtjes en de tochten van LIA, LiLi en WOL
:arrow: !! Met je lidkaart van Sportievak geniet je van 10% korting bovenop de scherpe prijzen van het hele gamma: massage-, kine- en revalidatieproducten, EHBO, braces, rugpreventie,... Bestellen via de website, vraag je kortingscode op bij Sportievak. http://www.kine4U.be
:idea: We blijven constant op zoek naar voordelen die we kunnen koppelen aan uw lidmaatschap. Hebt u zelf een idee, laat het ons dan zeker weten.


we blijven constant op zoek om het lidmaatschap van Ligfietsers.be onder sportievak zo aantrekkelijk mogelijk te maken.

bedankt voor jullie begrip.

Het bestuur: Wouter (spruitje), Birger (Bicky), Lucien (luki), Maarten, Hans (k@rolus), Michael, Ivo, ...